O Toyota Prius furată din Germania a fost descoperită la granița română

Autor: ProMotor acum 1 an Știri auto
O Toyota Prius furată din Germania a fost descoperită la granița română

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota Prius, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania.

În data de 25 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 22 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota Prius.

Șoferul a declarat că proprietarul autoturismului este mama sa

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiști au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Germania, semnalare emisă la data de 17.10.2021.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că proprietarul autoturismului este mama sa, care l-a achiziţionat din R. Moldova cu suma de 9.000 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul pe care îl conduce este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 45.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Prius este un automobil construit de Toyota care are un sistem de propulsie hibrid, combinând un motor cu ardere internă cu un motor electric. Inițial a fost oferit ca un sedan cu 4 uși, din 2003 a fost produs cu 5 uși.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de FrontierăComentarii
Inchide