Toyota Prius, mașina care a definit conceptul de hibrid, primește o modificare tipic românească. Acum se vinde pe autovit.ro cu 9.500 de euro

Autor: ProMotor 12 aug. 2020 Știri auto

Toyota Prius este un automobil electric hibrid dezvoltat și fabricat de Toyota din 1997. În anii trecuți, Prius a fost apreciată ca una dintre cele mai „curate” vehicule pe baza emisiilor, dar și ca mașina cu cel mai eficient consum.

Mulți șoferi care au condus-o ar considera că sistemul hibrid pe care îl are sub capotă Toyota Prius este suficient pentru un consum decent, însă un român a trecut-o pe GPL. Acum mașina este de vânzare pe autovit.ro. Este vorba de o Toyota Prius fabricată în anul 2013 care ajunsă la un rulaj de 186.000 de km. Mașina se vinde cu suma de 9.500 de euro.

Toyota Prius GPL: „ideală pentru oraș, consum mic, impozit 6 lei, parcare gratuită oriunde…”

În descrierea mașinii proprietarul menționează: „Toyota Prius Hibrid cu instalație GPL Stag 2 Consum 4-5 GPL montată de mine și încă in garanție! Ideală pentru oraș, consum mic, impozit 6 lei, parcare gratuită oriunde in București. Garanție sistem hibrid până in 2023”.

Intră în Galeria Foto

Toyota Prius, mașina care a definit conceptul de hibrid, primește o modificare tipic românească. Acum se vinde pe autovit.ro cu 9.500 de euro

Despre modelul Toyota Prius

Toyota Prius a ieșit la vânzare pentru prima dată în Japonia și în alte țări în 1997, devenind primul vehicul hibrid produs în masă. Ulterior a fost introdus în toată lumea în anul 2000. Prius este vândut în peste 90 de piețe, Japonia și Statele Unite fiind cele mai mari piețe. Vânzările globale au atins punctul de reper 1 milion de vehicule în mai 2008, 2 milioane în septembrie 2010 și peste 3 milioane în iunie 2013.

Familia Prius a totalizat vânzări cumulate globale de 6,1 milioane de unități în ianuarie 2017, reprezentând 61% din cei 10 milioane de hibrizi vândute la nivel mondial de Toyota din 1997.

Vehiculele hibride Toyota sunt aproape de două ori mai eficiente în ceea ce privește consumul fața de vehiculele convenționale, dar au performante dinamice comparabile. De exemplu, Toyota Prius are un consum mixt de 3,5 – 4 litri la suta de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit.ro



Comentarii
Inchide