Toyota Prius nu mai este o mașină urâtă, iar tunerii nu ezită să aducă modificări hibridei japoneze – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mai 2023 Știri auto

Noua generație de Toyota Prius se bucură de un design mult mai atrăgător, iar tunerii nu întârzie să aducă hibridei modificări de ordin estetic și tehnic.

Putem spune fără nici o reținere că cea de-a cincea generație de Toyota Prius este cea mai frumoasă de până acum, așa că era inevitabil ca, mai devreme sau mai târziu, tunerii japonezi să pună mâna pe noua generație a hibridei. Casa de tuning T-Demand și-a prezentat propria versiune a lui Prius, cu un aspect de low-rider, datorită unei suspensii semnificativ coborâte, roților cu diametru mai mare și a unghiului de cădere exagerat.

Conform publicației Carscoops, T-Demand oferă o listă lungă de modificări ale suspensiei pentru Toyota Prius, inclusiv brațe superioare și inferioare noi, plus un nou set de amortizoare de la Pro Damper. Toate componentele menționate mai sus au un finisaj portocaliu strălucitor, făcându-le să iasă în evidență chiar și din spatele jantelor.

Prius-ul a fost coborât și mai mult datorită suspensiei pneumatice, făcând efectul mai dramatic atunci când vehiculul este staționat. Silueta aerodinamică a mașinii și farurile LED ascuțite o fac un candidat excelent pentru o astfel de conversie, chiar dacă garda la sol mai taie din practicalitatea

Noua Toyota Prius a trecut prin mâna tunerilor

Pe lângă elementele de design, tunerii au modificat și sistemul de frânare. T-Demand a îmbunătățit sistemul de frânare cu discuri mai mari, care măsoară fie 355 mm (14 inch), fie 380 mm (15 inch) și etriere cu șase pistonașe. Deși tunerul nu menționează nicio îmbunătățire a performanței, frânele mai puternice vor ajuta cu siguranță Prius să se oprească mult mai bine.

Aceste frâne se afle în spatele unui nou set de roți. Probabil că nu vor fi pe gustul tuturor, din moment ce anvelopele au fost întinse pe noile jante. Acest stil nu este pe gustul tuturor, dar este la mare căutare pe scena japoneză a tuningului auto.

Este o modificare care limitează capacitatea de utilizare a vehiculului și compromite ținuta de drum și manevrabilitatea, dar unora le place atât de mult aspectul încât nu le pasă cu adevărat de dezavantajele pe care le aduce.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: T-Demand


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide