Toyota recheamă peste 100.000 de Corolla Cross din cauza unor defecțiuni ce afectează airbag-ul pasagerului

Autor: Ionuț Vîlciu 01 iun. 2023 Știri auto

Toyota recheamă în service peste 100.000 de exemplare ale SUV-ului Corolla Cross din cauza unor probleme ce pot apărea la airbag-ul pasagerului.

Rechemarea vizează Statele Unite și Canada, iar producătorul recomanda ca nicio persoană să nu călătorească pe scaunul pasagerului din față. Potrivit Carscoops, Toyota a lansat o rechemare a 109.806 de exemplare Corolla Cross în SUA și Canada.

Producătorul auto analizează exemplarele non-hibride ale modelului Corolla Cross din anii de model 2022 și 2023. Dintre acestea, 96.000 sunt în Statele Unite, iar 13.806 în Canada.

Toyota spune că airbag-urile laterale ale pasagerului din față ale acestor vehicule s-ar putea să nu se declanșeze ca urmare a unei erori de fabricație a planșei de bord unde este amplasat airbag-ul. Dacă vehiculul este implicat într-un accident, o defecțiune a airbag-ului crește semnificativ riscul de rănire sau deces. Eroarea înseamnă, de asemenea, că exemplarele de Corolla Cross afectate de această problemă nu respectă toate reglementările aplicabile.

Toyota recheamă peste 100.000 de mașini din cauza airbag-urilor defecte

Nu este încă clar dacă au existat cazuri de oameni răniți în accidente din cauza acestui defect și o notificare de rechemare nu a fost încă publicată de NHTSA din Statele Unite. Un purtător de cuvânt Toyota a refuzat să comenteze incidentele legate de această eroare sau consecințele acestora.

Natura defecțiunii de producție care a determinat nedeclanșarea airbag-urilor nu a fost încă explicată, dar Toyota spune că, pentru a remedia problema, va înlocui panoul de bord care împiedică declanșarea airbag-ului. Astfel, problema apare la construcția bordului, care probabil nu are decupajele corespunzătoare pentru a permite airbag-ului să se umfle așa cum ar trebui.

Toyota spune că proprietarii mașinilor afectate vor fi anunțați cu privire la această problemă până la sfârșitul lunii iulie. Proprietarii vor trebui să ajungă la cel mai apropiat dealer, acolo unde mașina va fi inspectată, iar panoul va fi înlocuit. Toate reparațiile și inspecțiile legate de această rechemare vor fi efectuate fără costuri pentru proprietar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide