Toyota România livrează prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid

Toyota România livrează prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Toyota, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, a început livrarea în luna iunie a unui număr de 15 unităţi Yaris Hybrid care să completeze flota de rent-a-car a unei cunoscute companii din România. Unităţile vor constitui prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid, o premieră pentru piaţa din România.

Sistemul hibrid de propulsie aduce cu el numeroase avantaje, printre care economisirea combustibilului, costuri reduse de exploatare, precum şi avantaje financiare şi fiscale.

„Prin intermediul vânzărilor de maşini hibride pe care le-am avut în ultimii ani, am reuşit să contribuim la reducerea impactului negativ asupra mediului. Ne bucurăm că astfel am crescut prezenţa noastră în flote cu acest sistem avansat de propulsie, inclusiv în zona de rent-a-car, cu atât mai mult cu cât aceasta este şi o premieră pentru piaţa din România. Ne propunem să continuam astfel de investiţii şi parteneriate importante, care să ajute atât la protecţia mediului înconjurător, cât şi la satisfacerea unui număr cât mai mare de clienţi care îşi doresc să beneficieze de avantajele unei maşini hibrid”, este de părere Edit Tarcolea, Director General Toyota România.  

Sistemul hibrid are mai puţine componente sensibile la uzură, iar cele existente au perioade de exploatare mai lungi. Spre exemplu, ambreiajul, alternatorul, demarorul lipsesc, iar în cea mai mare parte a timpului frânarea este electromagnetică cu recuperare de energie, motiv pentru care discurile şi plăcuţele de frână trebuie schimbate mult mai rar. Bateria nu se încarcă la priză ci prin frânare sau cu ajutorul motorului termic şi beneficiază de o garanţie a producătorului de 5 ani sau 100.000 km**, însă dacă sunt efectuate verificările anuale Hybrid Health Check, se poate beneficia de acoperirea extinsă până la 10 ani.

În ceea ce priveşte partea financiară, impozitul anual poate fi cu până la 100% mai mic decât în cazul unui model echivalent cu propulsie clasică. Utilizatorii Toyota Hybrid se pot bucura de o experienţă unică în timpul condusului, acesta fiind uşor şi comod datorită transmisiei automate de tip E-CVT care vine în dotarea standard a modelului.

În 2017, Toyota a vândut 791 de maşini hibride

În prima jumătate a anului  2017, Toyota a vândut 791 de unităţi hibride, faţă de 192  în aceeaşi perioadă a anului 2016, conform raportului APIA. Dintre acestea, cele mai multe, atât anul acesta, cât şi anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% în acest an), fiind cel mai performant hibrid din zona B2B, în special din cea a flotelor.

Sistemul hibrid de la Toyota include două surse de putere combinate pentru a asigura propulsia. Astfel, prin motorul termic (pe benzină) şi motorul electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere şi eficienţă ridicate în exploatare.Comentarii
Inchide