Toyota și Yamaha dezvoltă un motor V8 de 449 CP alimentat cu hidrogen

Autor: Cristian Gubandru 18 feb. 2022 Știri auto

Yamaha dezvoltă un motor V8 de 5,0 litri alimentat cu hidrogen pentru Toyota, ca parte a angajamentului celor două branduri de a dezvolta motoare cu ardere internă.

Toyota și Yamaha, împreună cu Mazda, Kawasaki și Subaru, s-au angajat să continue investițiile în motoarele cu ardere internă. Cei cinci producători japonezi și-au exprimat, în urmă cu un an, interesul pentru „extinderea opțiunilor de combustibil”, în timp ce alți producători globali adoptă electrificarea.

Noul V8 cu hidrogen a echipat o Toyota Corolla care a participat la cursele Super Taikyu din Japonia.

Motorul se bazează pe cel folosit de coupé-ul sport Lexus RC F, cu modificări la injectoare, galerie de admisie și alte componente. Yamaha susține că furnizează 449 CP la 6800 rpm și 398 lb ft la 3600 rpm – cifre aproape identice cu cele ale modelului Lexus RC F Track Edition.

Ca și în cazul altor încercări Toyota, nu există certitudinea că noul motor alimentat cu hidrogen ar putea ajunge pe mașini de serie.

Yamaha lucrează de peste 5 ani la un motor alimentat cu hidrogen

Yamaha spune că a început să dezvolte un motor de mașină care funcționează cu hidrogen în urmă cu aproximativ cinci ani și că lucrează, de asemenea, cu Kawasaki la o potențială utilizare a unui astfel de motor în sectorul motocicletelor.

O caracteristică deosebită pe care Yamaha o evidențiază este sunetul sport al motorului V8, care poate fi păstrat adaptându-l pentru a arde alt tip de combustibil. Toyota a spus același lucru despre prototipul GR Yaris „H2” alimentat cu hidrogen pe care l-a prezentat anul trecut, întărind potențialul tehnologiei de a servi în special segmentului de mașini sport.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Șeful Toyota Europa, Matt Harrison, spune că hidrogenul ar permite companiei să „furnizeze aproape zero emisii fără electrificare păstrând lucrurile pe care fanii le plac cel mai mult la mașinile de curse – viteza și zgomotul”.

Nu este prima dată când cele două branduri colaborează pentru un motor puternic pentru o mașină sport. Propulsorul V10 de 4,8 litri de 552 CP care echipează hipercarul Lexus LFA a fost dezvoltat împreună.

Yamaha a proiectat, de asemenea, chiulasele, supapele de admisie, arborii cu came și admisia pentru 2UR-GSE V8 folosit de Lexus IS F, Lexus RC F, Lexus GS F și Toyota Hilux Dakar.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide