Toyota construiește un SUV electric. Cum va arăta mașina?

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Toyota intră în războiul modelelor cu gardă mare la sol și emisii zero. constructorul nipon lucrează la un SUV electric. Când va fi gata și cum va arăta mașina cu emisii zero?

GALERIE FOTO

Cu o gamă impresionantă de modele hibride, Toyota nu s-a grăbit să lanseze și modele electrice. Lucrurile se schimbă acum, pentru că japonezii au prezentat conceptul bZ4X. Este o avanpremieră pentru viitorul SUV electric al companiei.

bZ din denumire este un acronim pentru “Beyond Zero”, un slogan care confirmă promisiunea companiei de a-și atinge obiectivul: o gamă cu emmisii zero.

Toyota propune o versiune ultra-modernă a lui RAV4 EV, prezentat în 2014 și disponibil pe piața americană.

Faruri înguste, care flanchează o grilă închisă, prize pentru optimizarea fluxului de aer, un look aerodinamic, un acoperiș cu linie descendentă, o lunetă înclinată și o imagine robustă. Astfel poate fi descris pe scurt look-ul conceptului care anticipează viitorul SUV electric.

Pentru viitorul său SUV electric de clasă medie, Toyota propune o cabină spațioasă, inovatoare. Volanul seamănă cu cele pe care le vedem la mașinile de curse. Un instrumentar digital și un ecran tactil, care redă meniul sistemului multimedia, completează imaginea cabinei. În consola centrală cu finisaj negru lucios, apar mai multe butoane și un comutator rotativ.

Japonezii anunță că mașina va fi disponibilă cu tracțiune integrală, asigurată de două motoare electrice, amplasate câte unul pe fiecre dintre cele două punți.

Viitorul SUV electric mizează pe experiența celor de la Toyota în domeniul electrificării

Toyota anunță că, la baza viitorului model de serie, dezvoltat în parteneriat cu Subaru, se regăsește platforma e-TNGA. Japonezii nu dezvăluie detalii despre putere sau despre capacitatea bateriei. Dar aceștia vor miza pe popularitatea modelelor lor electrificate. Pentru ei, cursa pentru emisii reduse a început în urmă cu 20 de ani, odată cu lansarea lui Prius. Toyota a vândut nu mai puțin de 17 milioane de mașini electrificate.

Versiunea de serie va intra în producție la uzinele companiei din China și Japonia. Modelul va fi disponibil la nivel global începând cu mijlocul anului viitor.

Toyota intenționează să construiască nu mai puțin de 15 modele electrice până în 2025. Șapte dintre acestea vor purta denumirea bZ (Be Zero).

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide