Tractor cu remorca, scăpat în Dunăre la urcarea pe bac – VIDEO

Autor: ProMotor 23 oct. 2019 Știri auto
Tractor cu remorca, scăpat în Dunăre la urcarea pe bac – VIDEO

Un tractor cu remorca a căzut de pe bac la Tulcea, în timp ce încerca să urce. Se pare că angajații au uitat să lege bacul la mal în momentul acostării, ceea ce a făcut ca acesta să se îndepărteze de mal în momentul în care tractorul a început transbordarea.

Remorca tractorului, care transporta circa 10 tone de cereale, a ajuns în apă, agățată de tractorul care a rămas pe bac. Oamenii au rămas blocați peste patru ore, până când operațiunea de salvare a remorcii a fost încheiată. Pentru aceasta a fost adusă o macara de mare tonaj, dar operațiunea a eșuat la prima încercare.

După ce a fost schimbată poziţia macaralei de mare capacitate adusă la faţa locului, s-a reuşit cu greu manevra de salvare a remorcii agricole. Aceasta a fost golită între timp de cantitatea de cereale din benă.

Potrivit primelor date ale anchetei desfășurate de Poliţia Transporturi la faţa locului, se pare că mare parte din vină aparţine conducătorului utilajului agricol, care nu a asigurat remorca la coborârea spre bac. De asemenea, nici bacul de trecere nu era bine ancorat, astfel încât în momentul în care tractorul cu remorca a urcat pe bac, acesta s-a desprins de la mal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide