FOTO. Cum arată și când va circula în România primul tramvai achiziționat de la turci

Autor: Daniel Samoilă 03 dec. 2021 Știri auto

Autoritățile din Timișoara au anunțat când va circula primul tramvai achiziționat de la firma turcă Bozankaya.

Vehiculul va fi pus în funcțiune înainte de Crăciun. Acesta este primul din seria celor 21 achiziționate de Primăria Timișoara prin fonduri europene.

Intră în Galeria FOTO

Oficialii Primăriei au anunțat că s-au efectuat aproape 100 de teste cu tramvaiul Bozankaya, de tracţiune, frânare, de tragere pe sistemele electronice. Testele au fost realizate pentru că acest model de tramvai nu a mai circulat în alt oraș din România sau Europa, astfel că producătorul a avut nevoie de certificare.

Următoarele modele ce vor fi aduse la Timișoara nu mai au nevoie de teste și vor fi puse direct în funcțiune.

Primul tramvai Bozankaya va circula în Timișoara de sărbători

Conform Adevărul.ro, doi vatmani au fost instruiți de producătorul turc ca să conducă noul model de tramvai.

Tramvaiul este 100% electric și are o lungime de 30 de metri și o capacitate de 251 de persoane (48 pe locuri şi 203 în picioare).

Acest tramvai poate circula și autonom, putând fi încărcat direct de la cablurile de alimentare, pe o distanță de 63 de kilometri, dar poate ajunge și la 70 de kilometri.

„Practic, toate componentele electronice şi mecanice au fost testate independent, toate testele au fost trecute cu brio de tramvai, nu există niciun fel de probleme în operarea tramvaiului.

Mai sunt două teste care trebuie să fie făcute, pentru că agrementul pe care l-am semnat este unul condiţionat, nu este unul final, e pe şase luni.

E nevoie de o vizită în Turcia, la fabrica de producţie, această vizită nu a putut fi făcută acum din cauza pandemiei, dar anul viitor o vom face”, a declarat Ruben Laţcău, viceprimarul Timișoarei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Adevărul.ro



Comentarii
Inchide