Transalpina a fost redeschisă circulației rutiere

Autor: Marius Vișan 17 iun. 2021 Știri auto
Transalpina a fost redeschisă circulației rutiere

Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere, miercuri, 16.06.2021, pe sectorul Rânca –Curpăt (între km 34+800 și 79+200).

Decizia deschiderii circulației a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj și IPJ Vâlcea.

Astfel, pe DN 67 C, Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulația va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00-21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră.

Transalpina: Pe sectorul Obârșia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricții

Circulația va fi deschisă până la data de 1 noiembrie, iar în funcție de condițiile meteo CNAIR SA poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației.

Care este situația pe Transfăgărășan la jumătatea lunii iunie 2021

Operațiunile de deszăpezire pe Transfăgărășan au demarat anul acesta înainte de jumătatea lunii mai. O lună mai târziu, ninge mai mult decât reușesc drumarii să disloce, iar stratul de zăpadă crește. La începerea operațiunii, angajații DRDP Brașov vorbeau de un strat de 6 metri dar, între timp, acesta a crescut la 8 metri, în ciuda eforturilor.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo, intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, spune Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri Brașov.

Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munții Făgăraș, pe o distanță de aproximativ 92 km. Porțiunea dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeș) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), este închisă circa 8 luni pe an.

Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 20 octombrie. De obicei, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe  1 iulie a fiecărui an. Totuși, asta depinde în principal și de condițiile meteo. În acest moment, există mai multă zăpadă pe creste decât era anul trecut în luna aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide