Transalpina a fost redeschisă circulației rutiere

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto
Transalpina a fost redeschisă circulației rutiere

Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere, miercuri, 16.06.2021, pe sectorul Rânca –Curpăt (între km 34+800 și 79+200).

Decizia deschiderii circulației a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj și IPJ Vâlcea.

Astfel, pe DN 67 C, Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulația va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00-21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră.

Transalpina: Pe sectorul Obârșia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricții

Circulația va fi deschisă până la data de 1 noiembrie, iar în funcție de condițiile meteo CNAIR SA poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației.

Care este situația pe Transfăgărășan la jumătatea lunii iunie 2021

Operațiunile de deszăpezire pe Transfăgărășan au demarat anul acesta înainte de jumătatea lunii mai. O lună mai târziu, ninge mai mult decât reușesc drumarii să disloce, iar stratul de zăpadă crește. La începerea operațiunii, angajații DRDP Brașov vorbeau de un strat de 6 metri dar, între timp, acesta a crescut la 8 metri, în ciuda eforturilor.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo, intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, spune Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri Brașov.

Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munții Făgăraș, pe o distanță de aproximativ 92 km. Porțiunea dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeș) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), este închisă circa 8 luni pe an.

Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 20 octombrie. De obicei, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe  1 iulie a fiecărui an. Totuși, asta depinde în principal și de condițiile meteo. În acest moment, există mai multă zăpadă pe creste decât era anul trecut în luna aprilie.


Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide