Transalpina va fi redeschisă pentru circulaţia publică

Autor: Iulian Dnistran 16 mart. 2015 Știri auto

Şoseaua Transalpina (DN67C) va fi redeschisă circulaţiei publice după topirea zăpezii, iar şoferii vor putea conduce pe cel mai înalt drum din România fără să rişte amenzi, scrie Adevărul.

Vestea vine după ce Compania de Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) a câştigat procesul cu Romstrade, firma care câştigase contractul de reabilitare a şoselei alpine, dar a intrat în insolvenţă şi a abandonat lucrările, lăsând drumul neterminat.

Acum, însă, drumarii anunţă că pe Transalpina se vor face lucrări care să permită circulaţia în condiţii de siguranţă odată cu topirea zăpezii din zonă. Conform unui comunicat emis de secţia Târgu Jiu a companiei de drumuri, după terminarea lucrărilor se va circula în regim de drum în lucru pe porţiunea Novaci – Obârşia Lotrului, anulând interdicţiile impuse de regimul de drum închis aplicat anul trecut pentru porţiunea Rânca – Obârşia Lotrului.

„Este o bucurie şi pentru noi şi pentru gorjeni şi pentru ardeleni şi pentru toţi care iubesc muntele şi frumuseţile acestei zone. Începem cu priorităţile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulaţie. Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aştepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape doi metri”, a declarat Ion Tudor, directorul secţiei Târgu Jiu a CNADNR, pentru Adevărul.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi, credem noi, cea mai spectaculoasă, depăşind Transfăgărăşanul în dificultate, calitatea asfaltului (acolo unde există) şi peisaje.

În cazul în care ai uitat unde se află drumul, poţi să îţi împrospătezi memoria cu harta de mai jos.

Video, via Digi24:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide