Transformare istorică: Uzina BMW din München va produce doar mașini electrice din 2027

Autor: Ionuț Vîlciu 11 ian. 2024 Știri auto

Era automobilelor cu motoare termice din München se apropie de sfârşit după 75 de ani, la finalul anului 2027. BMW anunță că în această uzină vor fi fabricate doar modele electrice.

BMW anunță că uzina sa din München va produce doar mașini electrice începând cu 2027. Producătorul german anunță o nouă eră pentru uzina sa din München. Începând cu 2026, uzina principală a companiei va produce sedanul Neue Klasse. Doar un an mai târziu, fabrica nu va produce decât modele electrice, ceea ce face din uzina din München prima locaţie din reţeaua de producţie existentă a BMW Group care a finalizat cu succes transformarea către mobilitate electrică de la sfârşitul anului 2027.

Pentru a realiza acest lucru, BMW va investi 650 de milioane de euro, cu scopul de a adapta și moderniza fabrica sa din München. Astfel, la uzina germană va exista o nouă linie de producție, precum și un nou atelier de tinichigerie. După începerea producției în noua fabrică din Debrecen (Ungaria) şi la cea din München, automobilele Neue Klasse vor fi produse şi la Shenyang (China) şi San Luis Potosí (Mexic).

BMW se îndreaptă cu pași repezi către un viitor electric

„Uzina din München este un exemplu excelent al capacităţii noastre de adaptare. Investim aici 650 de milioane de euro şi vom produce exclusiv automobile electrice în uzina noastră de bază de la sfârşitul anului 2027”, a spus Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie. „Numai anul trecut, şase modele electrice au intrat în producţie. În acelaşi timp, am stabilit şi un record de producţie, demonstrând că suntem capabili să livrăm şi să modelăm simultan viitorul în reţeaua noastră de producţie.”

Producția exclusivă de mașini electrice marchează un nou pas important pentru fabrica din München după ce, în 2021, BMW a încetat să mai construiască motoare termice în această uzină. Producţia de motoare termice a fost mutată la Hams-Hall, în Marea Britanie, şi la Steyr, în Austria, după aproximativ 70 de ani de funcţionare la uzina principală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide