Transformare spectaculoasă pentru un Volkswagen Beetle. Prețul este incredibil!

Autor: George Cristea 18 dec. 2020 Știri auto

Un anunț postat pe un site de licitații online relevă o transformare spectaculoasă pentru un Volkswagen Beetle. Ceea ce este și mai spectaculos este prețul incredibil la care s-a vândut acest exemplar bizar.

Intră în Galeria FOTO

Americanii se dau în vânt după două lucruri când vine vorba de mașini: pick-up-uri și mașini clasice Volkswagen din perioada Flower Power. Nu este de  mirare că astfel de mașini pot fi văzute peste tot pe continentul american, chiar și la zeci de ani de la data fabricației. În multe situații, mașini care nu au avut niciodată o versiune pick-up au fost transformate în așa ceva. Inclusiv multe exemplare de Volkswagen Beetle.

Niciunul însă la fel de original ca acesta din imagini. Ceea ce vedeți și-a început viața ca un Volkswagen Beetle banal, în 1969. La un moment dat, în timpul vieții sale complet neinteresante, a intrat într-un service auto pentru a ieși de acolo, câteva luni mai târziu, complet transformat. Beetle, la bază, arătarea are o parte frontală care evocă un camion din anii ’30 și o benă cu grilaj care poate fi confundată ușor cu un pat de copil mic.

Pentru această transformare estetică, artistul a folosit panouri din fibră de sticlă, inclusiv pentru a realiza grila vintage  care schimbă complet fața lui Beetle. Vopsită în două culori, caroseria se continuă în partea din spate cu o benă de pick-up, realizată, de asemenea, din fibră de sticlă. Nu foarte utilă pentru scopuri practice, dar de efect pentru americanul care a vrut să impresioneze.

Transformare spectaculoasă pentru Volkswagen Beetle: Un adevărat El Camino

Interiorul este curat și nealterat, cu excepția unui cadran aftermarket care indică temperatura motorului și a unui radio-CD modern de la Kenwood. Trecem cu vederea panourile de uși din lemn și mocheta care acoperă podeaua mașinii. De asemenea, un schimbător de viteze în T înlocuiește maneta originală. Odometrul indică 13 mii de mile (circa 21.000 km), fără ca valoarea exactă să fie cunoscută

Motorizarea este una boxer de 1,6 litri răcită cu aer, fiind recondiționată de proprietar. Blocul motor și chiulasa au fost înlocuite, iar puterea motorului este mai mare decât a unității originale. Nu se oferă informații cu privire la puterea dezvoltată, dar nu ne așteptăm să depășească 60 CP (motorizarea originală de 1,5 litri dezvolta 54 CP). Totul funcționează însă perfect, după cum se poate vedea în clipul de mai jos.

Nu e de mirare că anunțul postat pe site-ul bringatrailer.com s-a bucurat de succes, iar unul dintre cei trei fani care au licitat și-a adjudecat curiosul pick-up pentru suma de 6.530 de dolari. Nu-i rău pentru acest „Bugamino” – un joc de cuvinte care include Bug – o altă denumire sub care a fost cunoscut Beetle în Statele Unite, și El Camino, denumirea unui pick-up celebru produs de Chevrolet.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide