Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă

Autor: David Andrei 23 nov. 2020 Știri auto

A nins deja în mai multe zone din țară, iar temperatura, pe timp de noapte, a scăzut sub 7 grade Celsius și în București. Așa că șoferii au trecut deja la cauciucuri de iarnă. Dar nu e suficient să ai anvelopele potrivite pentru a evita accidentele. Poliția îi avertizează pe șoferii care pornesc la drum.

GALERIE FOTO

Șoferii care au montat deja cauciucuri de iarnă la mașinile proprii sunt mai liniștiți acum când carosabilul este, în anumite zone din țară, acoperit de gheață sau zăpadă. Se întâmplă deja în județele Cluj, Sibiu, Argeș, Covasna, Vâlcea, Gorj și Brașov. Drumarii fac eforturi pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Chiar și în București, anvelopele de iarnă sunt necesare, deși nu a nins până la această dată. Potrivit specialiștilor, pneurile de vară nu oferă performanțele necesare atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius. În această perioadă, pe timp de noapte, în Capitală, termometrele arată temperaturi cuprinse între 2 grade și -1 grad.

Măsuri de precauție, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă

Polițiștii le atrag atenția șoferilor că nu este suficient să aibă cauciucuri de iarnă pentru a evita accidentele. “Nu uita… cel mai important sistem de siguranță al mașinii ești tu, șoferul. Tehnologia ne ajută, dar condusul preventiv ne salvează e situații neplăcute în trafic”, le amintesc oamenii legii conducătorilor auto care pornesc la drum.

Aceștia au trei sfaturi pentru șoferi. Poliția Română a publicat recomandările pe pagina sa de Facebook.

  1. Dacă este brumă pe mașină, este posibil ca pe șosea să fie porțiuni e gheață. Adaptează viteza!
  2. Dacă te afli în coloană, păstrează o distanță mai mare față e mașina din față. Îți asiguri spațiul necesar pentru o frânare sigură.
  3. Dacă se circulă în coloană și traficul este blocat, oprește la distanță suficient de mare față de mașina din față. Eviți astfel să fii proiectat în aceasta, în cazul unui carambol.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide