Trei mari constructori auto vor produce ventilatoare pentru a ajuta spitalele în lupta cu noul coronavirus

Autor: Elena Luchian 20 mart. 2020 Știri auto
Trei mari constructori auto vor produce ventilatoare pentru a ajuta spitalele în lupta cu noul coronavirus

Trei mari producători auto își unesc forțele în lupta cu noul coronavirus. Ford, GM și Tesla iau în calcul posibilitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente medicale de care spitalele duc lipsă.

Lipsa ventilatoarelor a devenit o problemă majoră în lupta cu noul coronavirus. Pacienții în stare critică au nevoie să fie ventilați pentru a supraviețui. În acest context, cei de la Ford au fost primii care și-au oferit ajutorul.

“Ford este gata să ajute în orice manieră posibilă, inclusiv în producția de ventilatoare și alte echipamente”, se arată într-un comunicat emis de producătorul american. Reprezentanții Ford au discutat deja cu reprezentanți ai guvernului american și studiază, la această oră, fezabilitatea unei astfel de măsuri.

Sfaturi de la Skoda pentru dezinfectarea mașinii în vreme de coronavirus

Și compania General Motors ia în calcul producția de echipamente medicale, inclusiv ventilatoare. CEO-ul Mary Barra ține legătura cu cei de la Casa Albă pentru a găsi soluții.

Și CEO-ul de la Tesla, Elon Musk, se implică în războiul contra virusului care a ucis deja 10.500 de persoane. “Vom produce și noi ventilatoare, în cazul în care apare o criză în această privință.” Primarul New York-ului, Bill DiBlasio, a scris pe Twitter că orașul său ar avea mare nevoie de dispozitivele produse de Tesla.

Ford, General Motors și, în cele din urmă Tesla au oprit producția de mașini. Autoritățile au contactat și companiile Rolls-Royce și Dyson (proucător de aspiratoare) pentru a le cere ajutorul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide