Trei maşini ale Ţiriac Collection vor fi expuse la Concursul de Eleganţă din Florenţa

Autor: Marius Vișan 06 sept. 2018 Știri auto

Trei exponate ale Tiriac Collection – Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon, Bentley Mark VI si Mercedes-Benz 540K Cabriolet A, participa anul acesta la Concursul de Eleganta „Alla Corte dei Medici”, care va avea loc in perioada 8 – 9 septembrie 2018 la Florenta, in Itallia.

 – Exemplarul Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon este fabricat in 1937, la Derby. In perioada 2012-2014, exponatul a fost complet restaurat de inginerii Tiriac Collection, iar in 2014, a obtinut premiul special al juriului pentru restaurare, in cadrul Concursului de Eleganta desfasurat anual la Sinaia.

– Bentley Mark VI, apartinand Tiriac Collection, a fost produsa in 1948, fiind una dintre cele 35 de exemplare Bentley a carei caroserie a fost ansamblata de compania Graber. Exemplarul  a castigat o serie de distincii, printre care ”Best of Class” la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach si alte premii RROC – Rolls-Royce Owners Club. 

– Mercedes-Benz 540K Cabriolet A  prezentat de Tiriac Collection in cadrul Concursului de Eleganta de la Florenta este unul dintre cele 83 de unitati Cabriolet „A” produse de-a lungul timpului. Printul Bernhard al Olandei si Jack Warner, fondatorul Warner Brothers Studios se numara printre cei care au detinut exemplare similare. Modelul a castigat Locul 1 la categoria „Antebelice Cabriolet” si titlul  „Best of Show” in cadrul editiei 2018 a Concursului de Eleganta de la Sinaia.

Tiriac Collection este prima galerie auto personala din Romania deschisa publicului, care reuneste modele auto si moto emblematice, atat clasice, produse incepand cu anul 1899, cat si de ultima generaţie, apartinand celor mai importanti producatori auto din lume.
Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00-19:00.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide