Abia fusese inaugurată! Linia de tren către aeroportul Otopeni, suspendată pentru reparații

Autor: David Andrei 19 ian. 2021 Știri auto

Linia de tren către aeroportul Otopeni se suspendă pentru o perioadă de trei săptămâni pentru lucrări de reparații. Abia o lună și o săptămână a trecut de la inaugurare și au apărut deja noi probleme.

GALERIE FOTO

Trenul care duce de la Gara de Nord către Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni nu va mai circula în perioada 25 ianuarie – 13 februarie.

Compania privată Transferoviar Călători a făcut anunțul, după ce linia a funcționat o lună și o săptămână. “Având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea de întreținere a linie de cale ferată pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă, trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021”, se arată în comunicatul emis de companie.

Linia de tren către aeroportul din Otopeni, inaugurată cu doar o lună în urmă

Linia de tren care face legătura dintre centrul Capitalei și Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni a fost inaugurată în data de 13 decembrie 2020. Chiar din prima zi, călătorii au constatat cu dezamăgire că trenurile sosesc la destinație cu întârzieri mari.

Proiectul se dovedește a fi încă unul inaugurat în grabă, înainte de schimbarea guvernării, fără a asigura condiții optime de funcționare. Linia de cale ferată dintre cele două obiective făcea parte din caietul de sarcini pentru organizarea, la București, a unor meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal. Competiția a fost însă amânată în contextul pandemiei de coronavirus, iar linia de tren a fost inaugurată cu o întârziere de jumătate de an.

CFR Călători susține  că distanța dintre Gara de Nord și aeroportul din Otopeni se parcurge, în mod obișnuit, în aproximativ 20-25 de minute. Pe ruta București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă se aplică tariful unic de 44 lei. Cei care au nevoie de un abonament săptămânal trebuie să plătească 25 de lei. Călătorii care au nevoie să parcurgă foarte des această rută pot alege un abonament lunar pentru 85 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide