Tu ştii ce mai face ambreiajul tău?

Autor: Marius Vișan 20 dec. 2016 Știri auto

Discul de ambreiaj este o consumabilă a maşinii care la un moment dat necesită schimbarea. Problema nu ar fi atât de dureroasă dacă aceasta componentă nu ar fi atât de constisitoare. Partea bună este că uzura lui poate fi evitată până la un anumit punct. Cum? Având grijă de el.

Una din greşelile frecvente este neridicarea completă a piciorului de pe ambreiaj. Asta duce l-a frecarea lui până la distrugere. Pedala se elibereaza complet între schimburile de trapte. Unii şoferi nu dau drumul complet la ambreiaj cel puţin în treapta I. Asta pentru că prima treaptă e scurta şi nu durează mult până la schimbarea următoarei trepte. Iar unii nu mai elibereaza complet pentru ca oricum, zic ei, schimbă a doua repede.

Unii stau cu piciorul pe ambreiaj şi în treptele intermediare, până ajung la ultima, pentru că vor să schimbe mai repede. Ei bine, în felul ăsta, discul de ambreiaj se uzează repede. 

Piciorul pe ambreiaj la semafor esta o altă metodă de a distruge rulmentul de presiune al ambreiajului, acesta va începe să “fluiere” şi apoi ai şansa să schimbi nu doar discul, ci intreg kitul de ambreiaj.

Concluzia: ambreiajul nu trebuie să patineze decât puţin, când pleci de pe loc şi cand schimbi treptele. Atat. In rest, dacă nu-i dai drumul complet, dacă mergi cu el patinat, dacă ajunge să miroasă, nu e bine şi e posibil să se lase cu milioane plătite în service.

Sursă: Motorstory.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide