Un tuner german a modificat un BMW X5 M. Acum pare mașina lui Darth Vader

Autor: Elena Luchian 26 ian. 2021 Știri auto

Un tuner german a modificat un BMW X5 M. Acum SUV-ul bavarez arată de parcă ar fi mașina lui Darth Vader.

GALERIE FOTO

Tunerul german Manhart are o slăbiciune pentru SUV-uri. BMW X3 M și Audi RS Q8 sunt două dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale. Dar acum specialiștii în tuning și-au îndreptat atenția către BMW X5 M. Modelul a fost transformat radical.

Capota a fost înlocuită cu una din carbon. Tot din carbon sunt și carcasele oglinzilor, dar și difuzorul de aer instalat în partea posterioară. Inserții aurii scot în evidență formele agresive.

SUV-ul aleargă pe jante de 22 de inci cu finisaj negru satinat. A rămas neschimbat sistemul de frânare, dar nemții oferă modificări contra cost.

Același material a fost folosit pentru spițele volanului și pentru padelele de schimbare a treptelor.

BMW X5 M a primit 200 de cai putere în plus

SUV-ul de performanță poartă acum denumirea de Manhart MHX5 800. Experții au intervenit asupra motorului V8 twin-turbo de 4,4 litri, care dezvoltă standard 625 de cai putere și un cuplu maxim de 750 Newtoni metru. Cifrele sunt acum și mai impresionante. Este vorba despre 823 de cai putere și 1080 Newtoni metru. Acest lucru s-a întâmplat grație unui kit turbo. Manhart a pregătit și o evacuare nouă cu funcție de control a supapelor și terminații de carbon cu diametru de 100 de milimetri.

Și transmisia cu opt rapoarte a fost revizuită pentru a obține schimburi mai sportive ale treptelor. Aceasta transferă resursele către ambele punți. Și suspensia a fost modificată, astfel că SUV-ul stă cu 30 de milimetri mai aproape de sol.

Nemții păstrează misterul în ceea ce privește performanțele. Dar versiunea standard X5 M are nevoie de numai 3,8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. În cazul versiunii ultra-performante Competition, discutăm despre 3,7 secunde. Ne așteptăm ca modelul ieșit de pe porțile atelierului Manhart și fie și mai performant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Manhart



Comentarii
Inchide