UBER a creat un oraş fals pentru a-şi testa autovehiculele – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
UBER a creat un oraş fals pentru a-şi testa autovehiculele – VIDEO

Situat în Pittsburgh şi numit ALMONO, aceasta machetă uriaşă ce reproduce traficul din oraş, drumuri şi intersecţii complicate, maşini false şi pietoni imprevizibili, a fost conceput pentru a testa riguros software-ul autovehiculului Uber.

ALMONO ocupă în prezent o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi de-a lungul râului Monongahela, iar Uber doreşte să-şi extindă oraşul cu încă 13.000 de metri pătraţi.

Printre cele mai provocatoare părţi ale oraşului se numără pietonii care pot traversa pe neaşteptate strada şi alte vehiculele care conduc periculos. Uber declară că simulează scenarii mult mai complexe decât cele pe care le va întâlni un autovehicul pe drumurile publice reale.

Nu doar vehiculele Uber trebuie să-şi demonstreze abilităţile înainte să ajungă pe străzi. Sute de operatori de vehicule sunt obligaţi să treacă o serie de evaluări şi teste scrise înainte de a putea monitoriza maşinile care vor circula în lumea reală.

 

VIDEOMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide