Uber, aplicaţia care face concurenţă taxiurilor, disponibilă şi în Bucureşti

Autor: Andrei Ştirbu 25 feb. 2015 Știri auto

Uber, aplicaţia care poate transforma orice şofer în taximetrist fără a avea nevoie de taxi, este disponibilă de astăzi şi în Bucureşti.

Acest serviciu poate fi folosit atât de şoferii care vor să facă un ban în plus cu maşina proprie, cât şi de potenţialii clienţi care vor să meargă din punctul A în punctul B fără a folosi un taxi obişnuit. Aplicaţia este disponibilă pentru dispozitivele cu iOS, Android şi Windows Phone, iar clienţii nu trebuie să plătească folosind bani gheaţă şi nici nu trebuie să lase bacşiş. În schimb, trebuie să adauge un card bancar în contul Uber, iar şoferul va fi plătit automat din contul bancar după finalizarea cursei.

Pentru Bucureşti, Uber vine în forma sa cea mai ieftină, denumită UberX. Potrivit site-ului oficial, tariful e de 1,39 lei/km (şi 0,23 lei/minut pentru staţionare), adică la fel ca la majoritatea firmelor de taximetrie din capitală.

Marele avantaj adus de Uber este că ştii dinainte un cost estimativ al cursei, fiindcă în aplicaţia de smartphone setezi locul de plecare şi locul de sosire, iar preţul se calculează în funcţie de distanţă. Totodată, pentru primele zile de după lansarea serviciului, compania americană oferă prima cursă gratuit pentru utilizatorii noi, atâta vreme cât cursa este în limita a 30 de lei, iar clienţii folosec codul „UBERBUCHAREST” la comandă.

Uber este o companie americană fondată în 2009 în San Francisco, Statele Unite ale Americii. În portofoliul său se află mai multe servicii de facilitare a transportului, plecând de la UberX (cel mai ieftin, disponibil în Bucureşti) şi ajungând până la UberLUX (cel mai scump, unde se folosesc limuzine de lux).

Cu toate că este un serviciu atractiv, reputaţia companiei a fost pătată în ultimele luni, după ce au apărut acuzaţii de viol adresate unor şoferi Uber din lumea întreagă (sursă 1, sursă 2), dar şi după ce au apărut informaţii că vicepreşedintele senior al firmei a ameninţat o jurnalistă americană că va face tot posibilul pentru a o defăima după ce a scris de mai multe ori despre Uber că favorizează misoginismul. Ulterior, oficialul companiei şi-a cerut scuze pentru remarcile făcute în timpul întâlnirii private.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide