Uber oferă peste 1 miliard de euro pentru a prelua Free Now

Autor: George Cristea 23 oct. 2020 Știri auto

Compania americană de ride sharing Uber oferă peste 1 miliard de euro pentru a prelua Free Now, parte a celei mai mari platforme de mobilitate din Europa, deținută de Daimler și BMW. Free Now include și fosta aplicație Clever Taxi, care a operat în România.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unor informații vehiculate în presa germană, Daimler ar fi acceptat deja oferta celor de la Uber, în timp ce BMW încă analizează opțiunile avute la dispoziție.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi în 2009 și a fost prima aplicație din lume care a stabilit o legătură directă între șoferii de taxi și pasageri. Apoi, în 2019, mytaxi a devenit Free Now după ce grupurile BMW și Daimler au decis să investească peste un miliard de euro în servicii de mobilitate și să-și unească serviciile într-o platformă comună. Free Now a încorporat inclusiv platforma Clever Taxi, dezvoltată în România și achiziționată ulterior de Daimler.

Uber oferă 1 miliard de euro pentru Free Now. Va accepta BMW Oferta?

Uber și-a anunțat încă din septembrie intenția de a se extinde în Europa și America Latină prin preluarea Free Now. Serviciul de mobilitate al Daimler și BMW se confruntă cu dificultăți financiare în contextul crizei medicale și economice cauzate de epidemia de coronavirus.

Potrivit publicației germane Automobilwoche, reprezentanții BMW au conformat existența unor negocieri cu Uber, dar s-au ferit să ofere alte detalii. Dacă sursele publicației germane Manager Magazin sunt corecte, se pare că Daimler este gata să vândă partea sa din Free Now către Uber. De cealaltă parte, BMW ar prefera să vândă către Uber doar un pachet de acțiuni, nu întreaga participare.

Free Now este unul dintre cele mai mari servicii de ride-hailing din Europa şi America de Sud. Acesta deserveşte deja peste 21 de milioane de clienţi şi peste 250.000 de şoferi, care contribuie în mod semnificativ la reducerea traficului în centrul oraşelor mari.

sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide