Uită de Dacia şi Volkswagen. Care este cea înmatriculată maşină SH din România

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Uită de Dacia şi Volkswagen. Care este cea înmatriculată maşină SH din România

În primele 10 luni ale acestui an, numărul autoturismelor second-hand înmatriculate în România a ajuns la 250.800 de unităţi, în creştere cu 22,79%, faţă de anul trecut, conform statisticii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) publicată de Adevărul.ro.

Cea mai mare creştere a numărului de maşini înmatriculate de la un an la altul a fost consemnată de gama Audi, cu un plus de 38,59% în primele zece luni faţă de aceeaşi perioadă din 2015. O creştere spectaculoasă au înregistrat şi înmatriculările din gama BMV – 36,35%.

Când vine vorba de numărul de maşini vândute în primele zece luni, Volkswagen se află pe primul loc, urmat de Opel, Ford, BMW, Audi, Skoda, Renault şi Mercedes-Benz.

Potrivit datelor oficiale, la nivelul lunii octombrie, au fost înregistrate 27.954 de unităţi rulate, mai mult cu aproape 13% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când erau consemnate 24.745 de unităţi.

Parcul auto naţional din România însuma, la sfârşitul anului 2015, aproximativ 6,6 milioane de unităţi, în creştere cu 5,27% faţă de perioada similară a anului precedent, când număra 6,27 milioane de exemplare, scrie Adevărul.ro.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide