OFICIAL: Noua Dacia Spring – Informații și fotografii oficiale

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Prima Dacia electrică este aici! Conceptul care anticipează versiunea de serie poartă numele Dacia Spring, o alegere surprinzătoare a producătorului după ce mașina a apărut în planurile pe 2020 ale Grupului Renault cu denumirea Dacia Urban City Car.

Intră în GALERIA FOTO

Dacia demarează un nou capitol. Brand-ul ultra-popular în Europa datorită prețurilor accesibile propune acum o versiune cu emisii zero. O “rEVoluție electrică”, promit cei de la Dacia.

Mașina cu cinci uși și patru locuri va avea o autonomie de 200 de kilometri în ciclul WLTP și va ajunge pe piață în prima jumătate a anului viitor.

Prima Dacia electrică are la bază modelul Renault City K-ZE, construit în China exclusiv pentru piața locală, și profită la maximum de experiența de zece ani a Grupului Renault în domeniul electromobilității.

Fiți alături de noi și pe Instagram!

Dacia Spring prezintă faruri LED înguste, formate din două secțiuni: o bandă orizontală în partea superioară și șase elemente grafice integrate în bară. În partea din spate apar stopurile LED care imită forma literei “Y”. Cu o grilă închisă și proporții foarte compacte – doar 3 metri și 73 de centimetri măsoară Dacia Spring în lungime – noul concept reprezintă o abordare îndrăzneață a electromobilității.

Este un aspect confirmat și de accentele fluorescente de culoare portocalie de pe caroserie și de pe jante. Bandourile din plastic și protecțiile din plastic de pe aripi confirmă faptul că mașina electrică poate face față și aventurilor în afara asfaltului.

Versiunea de serie a primului concept electric de la Dacia va păstra mare parte a designului conceptului și va fi dezvăluită, cel mai probabil, în această toamnă, la Salonul Auto de la Paris. Pentru a păstra valorile Dacia, Spring va fi cel mai accesibil model electric de pe piață, cu un preț de pornire de cel mult 20.000 de euro. Prin programul Rabla Plus, românii ar putea cumpăra mașina electrică pentru aproximativ 10.000 de euro.

 

https://www.facebook.com/DaciaRomania/posts/3284777414871386

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide