Ultimul lot de autobuze hibride au intrat pe trasee în București

Autor: George Cristea 26 nov. 2020 Știri auto

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că a recepționat ultimul lot de autobuze hibride dintre cele 130 comandate la Mercedes. Recepționarea acestora s-a făcut mai devreme decât era prevăzut în graficul livrărilor.

Intră în Galeria FOTO

STB a comunicat pe Facebook că întregul lot de 130 de autobuze hibride Mercedes Citaro Hybrid contractate a a intrat în parcul companiei de transport. Ultimul lot recepționat va intra pe traseu începând cu 1 decembrie, după încheierea pregătirilor.

„Vehiculele recepționate vor circula, din data de 1 decembrie 2020, pe linia 205, urmând a fi distribuite și pe traseele liniilor 301 și 304. În prezent, autobuzele circulă și pe liniile: 131, 105, 178, 133, 123 și 605”, a anunțat STB pe contul de Facebook al companiei.

„Suntem bucuroși că am reușit să intrăm în posesia tuturor vehiculelor, chiar mai devreme decât era prevăzut în graficul de livrare. Astfel, punem la dispoziția călătorilor mijloace de transport moderne și performante, pe unele dintre cele mai importante și aglomerate linii din București”, a declarat și directorul STB SA, Mihai Petcu.

Ultimul lot de autobuze hibride în București: Ce înseamnă asta pentru cetățeni

Autobuzele hibride achiziționate de STB sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, dintre care 27 aşezaţi şi 80 în picioare. Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A). De asemenea, beneficiază de o garanția o garanție din partea producătorului de 8 ani şi 480.000 de km.

Un alt lot de autobuze Mercedes Citaro Hybrid a fost recepționat de STB în luna octombrie. Acestea și-au început serviciul la data de 10 octombrie pe linia 123.

Valoarea contractului încheiat de STB cu Mercedes este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide