Ultimul Saab produs vreodată va fi vândut la o licitaţie. Cât valorează? – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 18 oct. 2019 Știri auto

Intră în galeria foto

Ultimul exemplar Saab care a ieşit pe poarta uzinei din Trollhatan (Suedia) a fost un model 9-3 Aero Turbo 4. Acesta, care are acum numai 66 de kilometri rulaţi, şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în muzeul auto Saab din localitatea în care a fost produs. Potrivit casei de licitaţii Bilweb, kilometrii rulaţi au fost făcuţi pe pista de testare şi pe teritoriul uzinei din Trollhatan.

Maşina a fost produsă de compania NEVS, care a cumpărat Saab şi a produs maşini 9-3 Aero din 2013 până în 2014. Numai 420 de astfel de maşini au fost fabricate în totale, ceea ce face ca acest exemplar să fie unul foarte rar.

Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii Bilweb, valoarea estimată a maşinii este între 30.000 şi 40.000 de euro. Sub capotă, aceasta are un motor turbo pe benzină de 2,0 litri/223 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu şase rapoarte. Interiorul este din piele.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) a cumpărat Saab în 2012 şi a reuşit să deschidă o linie de fabricaţie în 2013. Câteva luni mai târziu, în mai 2014, fondurile s-au epuizat, iar NEVS nu a reuşit să mai obţină finanţare pentru a continua producţia. Un sfârşit mai degrabă nedemn de marca suedeză.

Licitaţia are ca dată de încheiere 6-7 noiembrie, dar nu a fost încă deschisă posibilitatea de a depune oferte. Potrivit anunţului de pe site-ul Bilweb Auctions, condiţia în care se află maşina este cotată cu 5 stele pentru starea mecanică, interior, exterior şi la general, deci vorbim de un exemplar excelent păstrat, ca nou cum s-ar spune.

Intră în galeria foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide