Ce s-a ales de maşina ARO a lui Nicolae Ceauşescu. ANAF a vândut-o iar pe o sumă colosală

Autor: Elena Luchian 20 dec. 2019 Știri auto

Un ARO care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost vândut la licitație pentru aproape 40.000 de euro, anunță Agenția Națională de Admnistrație Fiscală (ANAF).

GALERIE FOTO

Mașina de protocol a lui Nicola Ceaușescu a fost vândută de ANAF pentru o sumă colosală. Nu a fost însă, prima dată când Agenția Națională de Administrare Fiscală a încercat să vândă automobilul construit la Câmpulung. În cadrul licitației organizate în luna ianuarie de ANAF, mașina nu a stârnit interes. Contrar așteptărilor, niciun ofertant nu s-a prezentat la licitație.

Conform prevederilor legale, prețul de pornire pentru mașina dictatorului a fost, la cea de-a doua licitație, cu 25% mai mic față de prima sesiune, ajungând la 103.125 de lei (aproximativ 21.700 de euro), după ce modelul ARO fusese evaluat inițial de ANAF la 137.500 lei.

Care este suma pentru care a fost vândută până la urmă mașina ARO a lui Nicolae Ceaușescu?

189.180 de lei, adică aproape 40.000 de euro, este prețul obținut în cele din urmă de Fisc pentru vehiculul de teren cu dotări de lux, la exact 30 de ani de la Revoluție. S-a ajuns la această sumă din 16 pași. Cinci persoane s-au bătut, de această dată, pe mașina pe care fostul dictator o folosea doar în momentul în care primea vizite oficiale. Este celebră imaginea în care Nicolae Ceaușescu și Mihail Gorbaciov salută prin trapa mașinii, atunci când șeful URSS a vizitat Bucureștiul, în 1985. (VEZI GALERIA FOTO)

Acest ARO 304 a fost fabricat în 1977, cu materiale de proveniență românească. Mașina prezidențială are trapă acționată electric și scaune cu tapițerie din piele și este pusă în mișcare de un motor pe benzină cu o capacitate de 2.495 cmc. 72.453 de kilometri a rulat acest ARO până în momentul în care a fost vândut de ANAF.

Automobilul cu număr de înmatriculare TM-89-CEN fusese confiscat de ANAF de la omul de afaceri Ovidiu Tender, după ce acesta a fost condamnat la închisoare pentru 12 ani și 7 luni, în dosarul Rafo-Carom, în vara anului 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide