Un asigurator bulgar a primit undă verde de la ASF pentru vânzarea de RCA

Un asigurator bulgar a primit undă verde de la ASF pentru vânzarea de RCA

Autor: Visan Marian acum 4 ani Știri

Compania bulgărească de asigurări Dallbogg a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a demara vânzarea de poliţe auto obligatorii (RCA) pe piaţa locală în baza paşaportului european de liberă circulaţie a serviciilor.

„Dallbogg poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu 22 februarie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii“, a transmis ASF.

Astfel, DallBogg a devenit al zecelea asigurător de pe piaţa RCA, alăturându-se societăţilor Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Euroins, Omniasig, Groupama, Uniqa, City şi Grawe. În ultimii doi ani, societăţile Astra şi Carpatica Asig au ieşit de pe piaţa RCA, deoarece au intrat în procedura de faliment, în timp ce Grawe a fost până acum singura adiţie din acest segment al asigurărilor.

Dallbogg nu vrea să fie un jucător agresiv pe RCA, de aceea  şi-a stabilit obiectiv o cotă de piaţă de maximum 2% pentru primul an de operare, potrivit unor declaraţii anterioare pentru ZF ale lui Viorel Vasile, preşedintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), entitate prin ai cărei membri compania bulgărească îşi va vinde produseleComentarii
Inchide