Un Audi a fost abandonat de traficanții de țigări la granița de nord-vest a țării – VIDEO

Autor: George Cristea 13 aug. 2020 Știri auto

Un Audi abandonat de traficanții de țigări a fost găsit de polițiștii de frontieră  la granița de nord-vest a țării. Polițiștii au găsit în acest mai multe baxuri cu țigări de contrabandă.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au făcut o captură record de țigări după ce au găsit abandonat un Audi A6. Acesta era oprit pe marginea carosabilului, între localitățile Valea Vișeului și Bistra, iar prezența acestuia în zonă a trezit suspiciunile polițiștilor.

În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat de autoturism au observat în interiorul acestuia mai multe colete asemănătoare celor cu țigări de contrabandă. Drept urmare, autovehiculul cu baxuri a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că acestea conțin 14.500 pachete țigări cu timbru Duty Free, în valoare de aproximativ 170.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoturismul în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

Ce se va întâmpla cu Audi abandonat de traficanți?

Verificările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun, a anunțat Poliția de Frontieră.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, reușind o captură de țigări, ceva mai modestă, însă. Aceștia au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Brodina, județul Suceava, un colet care s-a dovedit a conține 1.950 pachete țigări, în valoare de 22.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Contrabandiștii folosesc în general mașini mai vechi, aflate în stare bună de funcționare, dar având o valoare mică. În acest fel, pierderile sunt minime în cazul în care mașinile sunt confiscate de polițiști. Un lot semnificativ de astfel de mașini confiscate a fost scos la vânzare de ANAF la începutul lunii august. Cea mai ieftină mașină are un preț de pornire de numai 800 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide