Un Audi A7, parcat mai multe zile pe o trecere de pietoni, a fost ridicat în Sectorul 4

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2021 Știri auto

Un Audi A7, parcat de mai multe zile pe o trecere de pietoni din Sectorul 4 al Capitalei, a fost ridicat de angajaţii Primăriei. Zona era marcată şi semnalizată corespunzător, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Poliţiştii locali au descoperit-o şi au decis să o ridice cu autospeciala Sectorului 4.

Acel Audi A7 era parcat pe o trecere de pietoni aflată în apropierea unei grădiniţe

”Lipsa bunului simţ se plăteşte. Colegii mei s-au deplasat la o sesizare pentru a ridica o maşină cu numere de Germania parcată de câteva zile pe trecerea de pietoni în faţa unei grădiniţe. Se pare că şoferul nu a fost deranjat de faptul că zona era atât marcată, cât şi semnalizată corespunzător, aşa că ne-am deranjat noi să îi găsim un loc de parcare, bineînţeles contra-cost”, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Pentru a-şi recupera maşina, proprietarul va plăti o amendă şi cheltuielile cu ridicarea şi depozitarea în centrul Primăriei.

Intră în GALERIA FOTO

Codul Rutier menționează că parcarea autovehicolelor este interzisă în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni, ori la mai puțin de 25 metri înainte și după acestea.

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 4 sunt ridicate de Poliția Locală și Direcția Mobilitate Urbană. Fiecare autoturism ridicat va fi relocat într-una dintre cele trei parcări puse la dispoziție de autoritățile locale:

-Pridvorului (Palatul Copiilor);

-Nițu Vasile (lângă depoul STB);

-Olteniței Nr. 9 (fostul sediu al Grădinii de Sud).

Acestea sunt cele trei parcări din care proprietarii își pot ridica mașinile.

Proprietarii pot afla din care parcare își pot ridica mașinile pe site-ul mobilitateurbana4.ro, la secțiunea verificare auto sau telefonic la 021.9441.

Cât îi costă pe proprietari parcarea neregulamentară și cum pot plăti

Pentru recuperarea mașinii, un proprietar trebuie să achite 300 de lei (plus TVA) în primele 24 de ore de la ridicare. După acest interval, suma va crește cu 50 de lei (plus TVA) pe zi.

Plata poate fi efectuată cash sau cu cardul la aparatele instalate în fiecare dintre cele trei parcări. Plata se mai poate face și direct la operatorul prezent 24/7 în locația în care sunt depozitate mașinile. O altă variantă de plată este online pe site-ul mobilitateurbana4.ro.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură foto: Daniel Băluță / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide