Un Audi Q5 furat și având acte false a fost confiscat în punctul de frontieră Galați

Autor: George Cristea 07 iul. 2020 Știri auto

Polițiștii de frontieră de la Galați au confiscat luni dimineața un autoturism Audi Q5 furat în aceeași zi din Italia. Acesta avea o valoare de aproape 50.000 de euro și a ajuns la granița României având un certificat de înmatriculare fals. Explicațiile celui care conducea mașina sunt surprinzătoare.

Intră în Galeria FOTO

„În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Autoturismul Audi Q5 furat avea un certificat de înmatriculare fals

Totodată, polițiștii de frontieră au mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals total, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Pentru a scăpa de răspundere, șoferul mașinii a declarat că transporta autoturismul la cererea unei alte persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Deloc imprevizibil, acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Astfel de capturi ale polițiștilor sunt frecvente în ultima vreme. În aceeași zi, polițiștii de la vama Borș au confiscat un autoturism marca Mercedes-Benz C200 transportat pe o platformă. Mașina era căutată de autoritățile din Elveția.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide