Un autobuz a căzut de pe un pod în Rusia. Bilanțul victimelor

Autor: Elena Luchian acum 11 luni Știri

Un autobuz cu 43 de pasageri la bord s-a prăbușit de pe un pod în Siberia. 19 persoane și-au pierdut viața, au anunțat autoritățile locale. Alte 21 au fost rănite, printre acestea aflându-se și copii.

Autobuzul, care face conexiunea dintre două orașe siberiene, a căzut de la o înălțime de 7 metri. Una dintre roțile sale a expodat în momentul în care vehiculul traversa podul peste râul Kouenga din regiunea Zabikalsk, la peste 6.000 de kilometri de Moscova. Șoferul a pierdut controlul, iar autobuzul a plonjat în râul înghețat.

Două elicoptere au ajuns rapid la fața locului pentru ca paramedicii să poată interveni cât mai rapid. Aproximativ 70 de persoane au fost implicate în intervenție.

Autoritățile desfășoară cercetări la fața locului și au deschis o anchetă penală pentru încălcarea normelor de securitate, dar dezvăluie că șoferul, care a murit în accident, avea ani buni de experiență. Ziua de 2 decembrie a fost declarată doliu national în statul rus. Premierul Dmitri Medvedev a promis ajutor familiilor celor decedați, iar autoritățile locale au demarat o strângere de fonduri.

Imaginile făcute publice de televiziunea locală arată autobuzul răsturnat pe gheața acoperită de zăpadă.

Rusia se află pe lista statelor cu cel mai mare număr de victime provocate de accidentele rutiere. Aproximativ 20.000 de persoane mor anual acolo în accidente rutiere. 18.214 persoane și-au găsit sfârșitul pe șosele în 2018.


Sursa foto: News Sky


Comentarii
Inchide