Un autobuz electric a luat foc duminică seara pe o stradă din Dej – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 iul. 2021 Știri auto
Un autobuz electric a luat foc duminică seara pe o stradă din Dej – VIDEO

Un autobuz electric a fost distrus în totalitate, duminică, în Dej, județul Cluj după ce a fost cuprins de un incendiu. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

”O autospecială a fost dislocată pentru a stinge flăcările care au cuprins un autobuz cu propulsie electrică, care se deplasa pe strada Șomcutului din municipiul Dej. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 20.30, iar în momentul sosirii la fața locului ocupanții erau ieșiți din autobuz, acesta fiind cuprins în totalitate de flăcări.

A fost deconectat contactul general și s-a acționat cu jeturi de apă asupra focarelor, însă autovehiculul a fost distrus în cele din urmă în totalitate. Flăcările nu s-au extins mai departe de limitele în care au fost găsite”, se arată în comunicatul de informare emis după producerea incidentului.

Ocupanții din autobuz nu au solicitat consultul medical

Din cercetările preliminare a reieșit că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autobuzului.

Cel mai probabil este vorba de unul din cele 20 de autobuze electrice care au intrat în parcul auto al societății de transport din municipiul Dej în 2020.

Achiziția acestora a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Autobuzele electrice sunt produse în Turcia și beneficiau de o garanție de doi ani sau 200.000 km. Vehiculele electice sunt dotate cu baterii furnizate de BMW i.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Cluj


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide