Un avion a aterizat de urgență pe autostradă – VIDEO

Autor: ProMotor 06 dec. 2020 Știri auto

Un avion de mici dimensiuni s-a ciocnit cu o mașină pe o autostrada Minnesota, Statele Unite, după ce a fost nevoit să facă o aterizare de urgență.

Autoritățile raportează că la data de 2 decembrie, pilotul unui avion Bellanca Viking monomotor a fost obligat să efectueze o aterizare de urgență pe benzile de circulație ale autostrăzii. Camerele video amplasate lângă drum au surprins momentul.

Autostrada din Minnesota nu era foarte circulată în acel moment și se poate vedea cum pilotul avionului aterizează pe o porțiune de drum unde nu circulau foarte multe mașini. A reușit să evite în mod spectaculos stâlpii de iluminat. Din păcate, pe banda dreaptă circula o mașină, pe care a și lovit-o.

Avionul a aterizat pe șosea și a lovit o mașină

Deși în clip nu se vede, una dintre aripile avionului a lovit partea din spate a unei mașinii. Nu este clar cât de afectată a fost mașina, dar este clar că avionul va avea nevoie de reparații costisitoare pentru a mai zbura din nou.

Polițiștii au trebuit să închidă acea porțiune de drum timp de câteva ore pentru a degaja carosabilul. Din fericire, nici o persoană implicată în incident nu a fost rănită.

VIDEO

Nu este singurul incident de acest fel care se petrece în 2020

Un incident asemănător s-a petrecut în prima parte a anului 2020, în Canada. Un pilot a fost nevoit să aterizeze cu micul său avion pe o autostradă din regiunea Quebec. Videoclipul a fost filmat cu un telefon mobil de către un șofer aflat în spatele avionului. Acesta surprinde momentul în care avionul aterizează printre mașinile de pe autostradă.

Pilotul a fost norocos pentru că şoseaua nu era foarte aglomerată. În cele din urmă, niciun automobil nu a fost atins, iar şoferii au păstrat calmul şi s-au comportat normal, schimbând banda de circulaţie şi continuând drumul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide