Un bărbat a primit 440 de amenzi de circulaţie deşi maşina lui nu s-a mişcat de ani buni din curte

Autor: Marius Vișan 25 oct. 2018 Știri auto

Un bărbat din Buzău a primit 440 de amenzi pentru lipsa rovinietei deşi maşina lui nu s-a mişcat din curte de ani buni, scrie Digi24.ro

Omul a ignorat somaţiile de plată, până la momentul la care a ajuns să fie executat silit. Abia atunci a cerut explicaţii şi a aflat că amenzile sunt, de fapt, ale unui şofer care conduce o maşină cu număr asemănător.

Bărbatul a angajat un avocat care a scos la iveală eroarea: o altă maşină cu numărul de înmatriculare TRL. Ultimă literă, ştersă fiind, părea, de fapt, un I.

„La plăcuţa de înmatriculare din faţă, s-a obervat la baza literei L, o ştersătură. Din punctul nostru de vedere, vinovaţi de producerea acestei neplăceri ar fi operatorii din cadrul CNAIR. Se putea observa cu uşurinţă marca şi numărul”, spune Andrei Petirceanu, avocat.

În replică, reprezentanţii CNAIR spun că aparatele care verifică rovinietele „citesc” strict numerele de înmatriculare ale maşinilor.

„Camerele noastre sunt reglate să pozeze doar numărul maşinii. Conform protecţiei datelor personale, nici n-am putea să fotografiem maşina totală pentru că au existat situaţii în care ni s-a reproşat că pozăm în maşină”, spune Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Dacă eroarea nu ar fi fost descoperită, bărbatul ar fi avut acum de achitat amenzi de peste 25 de mii de lei. 

Sursă: Digi24.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide