Un bărbat s-a filmat în timp ce conducea cu copilul în brațe – VIDEO

Autor: ProMotor 04 iun. 2020 Știri auto
Un bărbat s-a filmat în timp ce conducea cu copilul în brațe – VIDEO

Un bărbat din judeţul Cluj s-a filmat în timp ce conducea maşina cu copilul în brațe. Fetița, care nu pare să aibă mai mult de un an, se ridică în picioare şi se joacă, la un moment dat, cu volanul.

Vremurile s-au schimbat, dar cei mai în vârstă povestesc cum au învățat să conducă: nu la școala de șoferi, ci pe străzi mai puțin circulate, la volanul mașinii unui unchi, cei cu părinți mai progresiști poate chiar la volanul mașinii familiei. Astea erau vremurile, traficul era altul, nu recomandăm nimănui să urmeze această cale acum. Riscurile sunt prea mari. Atât cele legale, cât și cele care țin de siguranța traficului.

Și totuși, nu toți țin cont de noile realități, În anumite zone ale țării, în spațiul rural, încă sunt oameni care își învață copiii să conducă cu mult înainte de a îndeplini vârsta legală pentru a face o școală de șoferi. Este valabil chiar și pentru categoria B1, la care au acces adolescenții începând cu vârsta de 16 ani. Despre ce vorbim? – sunt cazuri când copiii învață să conducă înainte de a învăța să meargă. Cel puțin așa pare în cazul investigat de polițiști.

De ce conducea un bărbat din Cluj cu copilul în brațe?

În imaginile postate pe Facebook de un bărbat din județul Cluj se vede cum acesta o ajută pe fetiţă să ţină volanul, iar, la un moment dat, când aceasta se dezechilibrează, îşi ia ambele mâini de pe volan să o ajute. „Copilotul meu” – scrie bărbatul sub postare, și nu se sfiește să dea copilului sfaturi prețioase.

„Ce ai făcut? Uită-te în faţă la drum. Prinde volanul şi condu. Stai în picioare şi ţine-te de volan”, îi spune bărbatul copilului care nu pare să aibă mai mult de un an.

Poliţiştii clujeni au declarat pentru MEDIAFAX că s-au autosesizat şi au efectuat verificări în acest caz, reuşind să-l identifice pe conducătorul autoturismului. Între timp, postarea a fost ștearsă de pe Facebook.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Călăraşi, judeţul Cluj. Acesta fost invitat la sediul Poliţiei municipiului Turda pentru clarificarea situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, au spus poliţiştii de la IPJ Cluj.

Recent, tot în județul Cluj, un copil de 14 ani a fost prins de polițiști la volan. Recordul de vârstă ar fi însă în cazul celui de la Craiova, care avea numai 5 ani când a fost filmat de părinți în timp ce conducea mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide