Un BMW de 40.000 de euro a fost confiscat din trafic de poliţiştii de frontieră – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie acum 6 luni Știri

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au confiscat marţi un autoturism BMW care figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia. Maşina, fabricată în 2018, era înmatriculată în Italia şi era condusă, în momentul în care a fost oprită de poliţişti, de un român în vârstă de 33 de ani din judeţul Iaşi. 

„În data de 15 octombrie 2019, în jurul orei 13.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia combaterii traficului cu auto furate, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi a oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2018, condus de cetăţeanul român A.E., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine unei firme de leasing şi figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi.

Bărbatul care conducea maşina a declarat că la sfârşitul lunii august a împrumutat o sumă de bani unui cetăţean italian, pe care l-a cunoscut prin intermediul unui prieten, şi a primit autoturismul sub formă de garanţie, urmând ca la sfârşitul acestei luni să îşi recupereze datoria. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este semnalat căutat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de 190.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 Comentarii
Inchide