Un BMW X5 rezistent ca un tanc. Blindajul rezistă la atacuri cu AK-47, explozibil sau grenadă – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2019 Știri auto

Dacă intenţionaţi să mergeţi într-o parte foarte periculoasă a lumii, dar totuşi doriţi să conduceţi o maşină de lux, atunci BMW X5 Protection VR6 este maşina potrivită. La prima vedere, seamănă cu orice alt exemplar BMW X5, doar că acesta poate rezista la gloanţe la dimensiunea de 7,62 × 39 mm care sunt trase de obicei dintr-un AK-47. Dacă agresorii folosesc explozibili acest BMW rezistă la explozii de la distanţă de 4 metri.

Pentru a crea acest nivel de protecţie BMW a folosit panouri din oţel de înaltă rezistenţă la uşi, ramele laterale şi acoperiş.

Ferestrele măsoară 30 de milimetri grosime pentru parbriz, uşi şi spate. 

Opţiunile permit cumpărătorilor să adauge şi mai multă protecţie. De exemplu, este disponibilă o armură suplimentară, care poate rezista la un atac cu grenade de mână. Dacă dronele ar putea fi un motiv de îngrijorare, un acoperiş blindat poate suporta o explozie de până la 200 de grame de explozibil.

Puterea maşinii provine de la un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri BMW care produce 523 de cai putere (390 kilowati) şi 750 de Nm cuplu. Modelul atinge 100 de kilometri pe oră în 5,9 secunde şi o viteză maximă limitată electronic de  210 km / h.

Anunţul BMW nu oferă preţuri sau alte informaţii despre disponibilitate pentru BMW X5 Protection VR6. Judecând după alte vehicule de lux blindate, se aşteaptă ca acest BMW să aibă o etichetă de preţ cu şase cifre.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide