Un brăilean care s-a crezut la safari a ucis trei mistreți cu mașina

Autor: Cristian Agatie 26 oct. 2021 Știri auto

Un brăilean care s-a crezut la safari a ucis trei mistreți cu mașina. Întrerupt din activitate de polițiștii de frontieră, șoferul armei pe patru roți a găsit o explicație halucinantă pentru ceea ce s-a întâmplat.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii de frontieră care supravegheau frontiera cu Republica Moldova folosind camere cu vedere nocturnă au observat cu uimire un autovehicul care se deplasa haotic, efectuând cercuri și întoarceri cu farurile aprinse. După o observare atentă, polițiștii au constatat că autovehiculul în cauză urmărea o turmă de aproximativ 20 mistreți, trei dintre animalele sălbatice fiind căzute la pământ. Incidentul s-a petrecut în apropierea localității de frontieră Bumbăta, la aproximativ 500 m de râul Prut, pe o tarla arată și discuită.

În cel mai scurt timp, o patrulă a poliției de frontieră s-a deplasat la fața locului și a procedat la interceptarea autovehiculului. La controlul efectuat s-a stabilit că autovehiculul marca Toyota Land Cruiser era condus de un brăilean în vârstă de 35 de ani, arată un comunicat al instituției.

Un brăilean care s-a crezut la safari a ucis trei mistreți cu mașina. Cum și-a motivat gestul

În momentul în care polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea autorizației de vânătoare, permisul de membru vânător, permisului de port armă și talonul, brăileanul a declarat că nu este posesor de armă sau membru vânător și că nu posedă autorizație de vânătoare. Într-adevăr, polițiștii care au verificat mașina nu au reușit să găsească arme, muniții, animale sălbatice sau părți din acestea transportate. În schimb, au constatat că autovehiculul prezenta urme de culoare roșie, posibil sânge, și era avariat.

Luat la întrebări, brăileanul a declarat că a urmărit porcii mistreți cu scopul de a alunga animalele pentru a nu distruge culturile agricole din zonă, fără intenția de a le omorî. Acesta a mai spus că știe că a lovit accidental trei dintre animalele sălbatice, dar că nu a anunțat autoritățile competente deoarece a crezut că animalelor nu le-au fost provocate leziuni ce pot aduce moartea. Cu siguranță, brăileanul nu a fost atent la sfaturile noastre de evitare a unui animal care îți iese în fața mașinii.

Animalele sălbatice din specia mistreț braconate, două femele și un mascul, cu valoarea prejudiciului de recuperat de 20.000 de lei, au fost predate la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, la dispoziția organului de poliție judiciară. Polițiștii de frontieră efectuează acum cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic. În plus, autovehiculul marca Toyota Land Cruiser, în valoare de 75.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide