Un Bugatti Chiron Sport atinge viteza maximă de 420 km/h – VIDEO

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri

Redacţia Top Gear a avut la dispoziţie Bugatti Chiron Sport şi a putut face un test al vitezei maxime pe circuitul de teste al Volkswagen de la Ehra-Lessein. Acest circuit de testare este închis publicului şi dispune de o secţiune în linie dreaptă cu o lungime de 8,7 km, suficientă pentru ca Bugatti Chiron Sport să poată atinge viteza maximă de 420 km/h.

După cum spun cei de la Top Gear, viteza maximă este o figură teoretică, pentru că nimeni în afară de producător nu a atins o astfel de viteză. Din punctul de vedere al recordurilor de viteză, încercarea celor de la Top Gear nu are decât valoare statistică, pentru că Veyron a depăşit viteza de 431 km/h, în timp ce un Koenigsegg Agera RS a reuşit chiar 447 km/h pe un circuit închis din Nevada. Bugatti nu a efectuat încă un test de viteză fără limitare, pentru că nu a găsit încă anvelopele potrivite care să reziste la o asemenea viteză.

Valoarea atinsă de cei de la Top Gear este o idee mai mare decât cea specificată (423 km/h) încă nu este suficientă pentru a bate Veyron şi Agera RS. Aşteptăm răspunsul oficial al celor de la Bugatti, cu un nou record de viteză, odată ce limitarea la 420 km/h va fi ridicată. Până atunci, delectaţi-vă cu imaginile filmate de Top Gear.

 Comentarii
Inchide