Un camion cu lemne a ars ca o torță pe autostrada A1, la Recaș

Autor: George Cristea 06 oct. 2020 Știri auto

Un camion care transporta lemne a ars ca o torță marți dimineața pe autostrada A1, în apropierea localității Recaș din județul Timiș. Cel mai probabil, cauza incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a mașinii.

Intră în Galeria FOTO

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către Lugoj al autostrăzii A1 Timișoara – Lugoj, la kilometrul 488, pe raza localității Recaș, județul Timiș, un ansamblu rutier încărcat cu material lemnos a fost cuprins de flăcări pe banda de urgență. Nu s-au înregistrat victime. Mai multe echipaje de poliție și pompieri acționează la fața locului. Circulația pe acest sens este oprită” – se arată într-un comunicat al Poliției Timiș.

Potrivit ISU Timis pompierii au fost anunțați la ora 06:56, fiind solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un autocamion încărcat cu paleți de plastic și alte materiale combustibile, pe autostrada A1, la km 488, în apropierea localității Recaș, pe sensul de mers Timișoara-Lugoj.

„La locul intervenției s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, 13 pompieri și o autospecială de stingere din cadrul SVSU Recaș. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul vehicul cu degajări mari de fum, fără posibilități de propagare”, se arată în comunicatul ISU Timiș.

Camion cu lemne ars la Recaș: Ce recomandă polițiștii pentru a evita problemele

Din fericire, șoferul autocamionului s-a evacuat înainte de sosirea pompierilor și nu a necesitat îngrijiri medicale. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 07:45. Jumătate de oră mai târziu, resturile camionului fuseseră îndepărtate, iar circulația pe A1, reluată în condiții normale.

Astfel de incidente au loc destul de frecvent în ultimul timp, polițiștii vorbind despre o învechire a parcului auto. Aceștia fac și câteva recomandări șoferilor și proprietarilor de mașini:

  • verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • verificați perioada de garanție a stingătorului din autoturism.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide