Un celebru muzeu de motociclete din Tirol a ars din temelii. Sute de exponate au fost distruse – VIDEO

Autor: George Cristea 20 ian. 2021 Știri auto

Un celebru muzeu de motociclete din Tirol a ars din temelii. Top Mountain Motorcycle Museum fusese inaugurat în 2016 la o altitudine de 2.171 de metri în localitatea Gurgl din Tirol.

Pompierii au fost anunțați printr-un apel 112 în dimineața zilei de 18 ianuarie, la ora 4:30. La momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului, acesta înghițise deja acoperișul clădirii. Muzeul era construit în întregime din lemn, astfel că flăcările s-au răspândit cu repeziciune. În mai puțin de două ore, întreaga clădire a muzeului fusese cuprinsă de flăcări.

Intră în Galeria FOTO

Altitudinea la care se afla a făcut ca intervenția pompierior să fie una întârziată și dificilă. 60 de pompieri s-au luptat să împiedice focul să nu cuprindă un restaurant şi alte cabane din apropiere. În timpul intervenției s-au folosit inclusiv tunuri de zăpadă pentru a se încerca stingerea flăcărilor. Din păcate, nici măcar o singură motocicletă nu a fost salvată din incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Un celebru muzeu de motociclete din Tirol a ars din temelii. Ce a provocat dezastrul

Momentan nu se ştie de la ce a pornit incendiul. Autorităţile fac cercetări să afle cu exactitate cum s-a produs dezastrul. Cert este că pagubele sunt însemnate.

Muzeul a fost fondat în 2016 de fraţii gemeni Alban şi Attila Scheiber  în Passo Rombo din Tirol, la o altitudine de aproape 2.200 de metri. Top Mountain Motorcycle Museum era astfel muzeul moto aflat la cea mai mare înălțime. Muzeul găzduia aproximativ 230 de motociclete clasice, în mare parte europene, împreună cu o colecţie mai mică de maşini de epocă, inclusiv Porsche şi Ferrari. Motocicletele americane de epocă de la Harley-Davidson şi chiar o Flying Merkel au făcut, de asemenea, parte din colecţia lor.

Site-ul oficial al muzeului Top Mountain Motorcycle Museum prezintă toate exponatele. Imagini concludente cu muzeul și exponatele sale înainte de incendiu puteți admira și în galeria foto. Iar dacă sunteți masochiști, am atașat mai jos clipurile care arată momentele din timpul incendiului și al intervenției pompierilor.

Este o reamintire a faptului că muzeele reprezintă o adevărată capsulă a timpului, dar că acestea nu sunt în niciun caz veșnice. Pentru un fan al mașinilor, probabil că cel mai spectaculos muzeu care poate fi vizitat astăzi în România este Țiriac Collection, care cuprinde nenumărate exemplare de mașini rare.

sursa: Motoblog.it

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Klaus Nahr via Wikimedia Commons



Comentarii
Inchide