FOTO. Un francez stabilit în România a realizat primul Logan electric

Autor: Daniel Samoilă 13 dec. 2021 Știri auto

Un francez stabilit în România este responsabil pentru realizarea primului model Dacia Logan electric. El deține o companie care transformă mașinile cu motor termic în mașini electrice.

Marc Areny este francezul stabilit în Pitești din 2010 și conduce compania EV România. El a realizat primul Logan electric din lume, iar costul conversiei s-a ridicat la 15.000 de euro.

Intră în Galeria FOTO

Areny și echipa EV România au transformat o Dacie Logan II într-un Logan electric în vara lui 2017. Tot atunci, EV România a lansat pe piață și kiturile pentru modelele electrice Logan, cu un preț de pornire de 16.000 de euro și garantând o autonomie de până la 150 de kilometri. Autonomia putea ajunge și la 300 de kilometri, în funcție de pachetul de baterii ales.

Durata de viață a bateriei este de maximum 500.0000 de kilometri.

Un francez a transformat o Dacia Logan într-una electrică

Potrivit Adevărul.ro, Marc Areny a muncit împreună cu alți doi colegi timp de șase luni pentru a converti un Logan într-unul electric. În total, echipa EV România a convertit zece mașini cu motor termic în mașini electrice.

Cel mai scump kit de conversie pentru o maşină ajunge la 60.000 de euro. Areny a vândut până acum 100 de kit-uri electrice, în țări precum Liban, Maroc, Columbia, Germania, Franța, Țările de Jos sau Austria.

Areny mai spune că, în funcţie de tipul bateriilor, kiturile de conversie asigură maşinilor o autonomie cuprinsă între 80 şi 300 kilometri, iar timpul de încărcare este între o oră şi opt ore.

În prezent, Areny și echipa sa lucrează la realizarea primei mașini electrice de raliu, pe care o va prezenta în 2022.

„Ideea de a converti maşini cu motor termic în maşini cu motor electric vine din Statele Unite, unde primele conversii electrice serioase au început în 2010.

Am investit 100.000 de euro la început în afacerea din România şi mi-am vândut apartamentul din Franţa ca să finanţez afacerea demarată la Piteşti.

Mi-am dorit să realizez şi să ofer un sistem 100% electric, adaptabil, configurabil şi la un preţ avantajos pentru România şi pentru pieţele de peste hotare”, a spus Areny pentru Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Foto: Facebook / Marc Areny



Comentarii
Inchide