Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Autor: Marius Vișan 19 dec. 2018 Știri auto
Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Furnizorul auto german IAV Gmbh a fost de acord să pledeze vinovat în cadrul procesului, şi să plătească o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate cu Volkswagen la scandalul Dieselgate. IAV i-a ajutat pe cei de la să evite standardele din S.U.A privind emisiile motoarelor diesel. 

IAV, care este deţinută în proporţie de 50% de Volkswagen, va fi sub supravegherea Departamentului de Justiţie american în anii care urmează.

Volkswagen a fost de acord să plătească deja mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, ca urmare a revendicărilor din partea proprietarilor de vehicule afectate de scandal.

Susan Bodine, administrator adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din S.U.A., a declarat că „IAV a proiectat software-ul care a permis VW să înşele standardele americane privind emisiile”.

„Luăm aceste lucruri în serios şi vedem această rezoluţie ca pe ceva important pentru compania noastră”, a declarat Kai-Stefan Linnenkohl, preşedinte şi membru al consiliului de administraţie al IAV. „Abaterile identificate nu reflectă cine suntem astăzi ca şi companie”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide