Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Furnizorul auto german IAV Gmbh a fost de acord să pledeze vinovat în cadrul procesului, şi să plătească o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate cu Volkswagen la scandalul Dieselgate. IAV i-a ajutat pe cei de la să evite standardele din S.U.A privind emisiile motoarelor diesel. 

IAV, care este deţinută în proporţie de 50% de Volkswagen, va fi sub supravegherea Departamentului de Justiţie american în anii care urmează.

Volkswagen a fost de acord să plătească deja mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, ca urmare a revendicărilor din partea proprietarilor de vehicule afectate de scandal.

Susan Bodine, administrator adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din S.U.A., a declarat că „IAV a proiectat software-ul care a permis VW să înşele standardele americane privind emisiile”.

„Luăm aceste lucruri în serios şi vedem această rezoluţie ca pe ceva important pentru compania noastră”, a declarat Kai-Stefan Linnenkohl, preşedinte şi membru al consiliului de administraţie al IAV. „Abaterile identificate nu reflectă cine suntem astăzi ca şi companie”.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide