Un Lamborghini Urus modificat de Mansory a fost testat pe Autobahn – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 26 apr. 2023 Știri auto

Compania de tuning Mansory reprezintă un reper în domeniu și pe parcursul anilor au reușit să impresioneze cu câteva propuneri inedite. Printre acestea se numără și modificările propuse pentru Lamborghini Urus, iar pe lista Mansory putem să găsim kit-uri ce pot duce puterea SUV-ului de performanță peste 900 CP.

Lamborghini Urus în versiunea standard are sub capotă un motor V8 cu două turbine de 4,0 litri capabil să ofere 650 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 850 Nm disponibil între 2.250 și 4.500 rpm. Cu toate acestea unii clienți își doresc ceva mai mult și în acest caz Mansory are câteva oferte interesante.

Cel mai accesibil kit din oferta companiei de tuning aduce câteva modificări la nivel de design ceva mai discrete, un sistem de evacuare modificat și o creștere a puterii motorului V8 cu 170 CP. În clipul video din acest material putem observa la lucru această variantă modificată a SUV-ului italian.

Test de viteză pe Autobahn cu Lamborghini Urus Mansory

SUV-ul italian de performanță cu motorizarea standard de 650 CP poate accelera de la o la 100 km/h în 3.6 secunde, de la 0 la 200 km/h în 12.8 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 305 km/h. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte și modelul dispune de tracțiune integrală. După intervenția Mansory propulsorul cu două turbine dezvoltă până la 820 CP și are un cuplu maxim de 1.000 Nm. Pentru caroserie a fost folosită din plin fibra de carbon și Urus a primit noi seturi de jante cu dimensiunea de 24 de inchi.

În clipul video publicat de Auto Top NL putem vedea câteva reprize de accelerație cu Lamborghini Urus Mansory pe o autostradă germană unde nu există limită de viteză. Compania de tuning susține că după modificări Urus poate să treacă de 320 km/h, dar în acest test SUV-ul a rulat cu o viteză maximă 306 km/h. Pe de altă parte am remarcat sunetul motorului V8 amplificat cu ajutorul noului sistem de evacuare oferit de Mansory.

Lamborghini Urus este disponibil pentru comenzi și în România. Prețul pentru SUV-ul italian în configurația standard începe pe piața locală de la aproximativ 206.000 de euro. Un pachet de tuning oferit de Mansory crește în mod considerabil prețul și în funcție de cerințe se mai pot adăuga minim 100.000 de euro.

Lamborghini Urus Mansory în teste pe Autobahn – VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mansory, Youtube/Auto Top NL


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide