Un Lincoln fabricat în 1972 în Michigan circulă pe străzile din România. Exemplarul este deosebit

Autor: Cristian Gubandru 22 apr. 2022 Știri auto

Un exemplar deosebit Lincoln Continental Mark IV, model fabricat în anii 70 în Wixom Assembly Plant în Wixom, Michigan, alături de Ford Thunderbird, a ajuns la reprezentanța RAR din județul Argeș.

Continental Mark IV este o mașină de lux care a fost comercializată de divizia Lincoln a Ford Motor Company între 1972 și 1976. A treia generație a seriei Mark, Mark IV a crescut în dimensiune față de predecesorul său Continental Mark III și rivalul său Cadillac Eldorado.

lincoln

Având același sașiu cu Ford Thunderbird, Mark IV a primit propriul design exterior de la geamuri, faruri ascunse, o grilă în stil radiator și un capac pentru roată de rezervă.

„Exemplarul fotografiat la RAR Argeș se poate lăuda cu un motor de 7,5 litri…pe benzină. Fabricat în anul 1972, Lincoln Continental Mark IV, nu mai are nevoie de nicio prezentare.

În acele vremuri era considerat un reper al luxului pe care-l poate oferi mașina personală, iar aerul condiționat, sistemul audio performant sau scaunul reglabil electric erau aspecte normale pentru Mark IV”, au scris pe Facebook reprezentanții Registrului Auto Român (RAR).

Românii sunt din ce în ce mai atrași de mașinile istorice pentru că sunt scutite de taxe și întorc priviri. În plus, prețurile nu sunt așa de mari încât să nu iți permiți una. Luna aceasta au trecut pe la reprezentanțele RAR din țară câteva modele deosebite: Shelby Cobra, Mercedes-Benz 170 S-V, Minerva-Land Rover TT, FIAT 500 Giardiniera.

Sursa: Facebook/ RAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide