Un Logan MCV a parcurs peste un milion de kilometri

Autor: George Cristea 08 ian. 2021 Știri auto

Un Logan MCV din prima generație a parcurs peste un milion de kilometri. Performanța a fost realizată fără schimbarea motorului sau a altor componente majore. Este o performanță care arată fiabilitatea modelelor Dacia.

Intră în Galeria FOTO

Prima generație a modelului Logan nu a câștigat niciun premiu de design, dar poate sta alături de cei mai buni în ceea ce privește fiabilitatea. Concepția tehnică simplă și componentele cu fiabilitate testată de-a lungul timpului au permis realizare unor automobile care rezistă fără probleme sute de mii de kilometri și chiar mai mult.

O dovedește mașina algerianului Ibrahim Mouloudj, care a parcurs peste  1.172.000 de kilometri. Dacă vi se pare enorm, este pentru că reprezintă echivalentul a 30 de călătorii complete în jurul lumii. O performanță care a mobilizat filiala algeriană a Dacia într-o campanie de PR cu ecouri în spațiul francofon.

Nici nu e de mirare că mașina nu mai arată la prima tinerețe, având farurile mătuite, la fel ca și vopseaua caroseriei, dar și spoilerul față ușor descentrat. În atât de mulți kilometri se întâmplă lucruri…

Un Logan MCV cu peste un milion de kilometri devine celebru în toată lumea

Potrivit comunicatului Dacia Algerie, Mr. Mouloudj a condus această mașină ca taximetrist – nici nu e de mirare că a reușit un astfel de rulaj. Nu este prima Dacia deținută de algerian – anterior a condus un Logan MCV pe care l-a cumpărat în 2007 și la volanul căruia a parcurs 675.000 kilometri. Experiența pe care a avut-o cu această mașină la- încurajat să o schimbe tot cu un Logan MCV, în 2012.

Motorizarea mașinii campioane este 1.5 dCi și este cea cu care a fost livrată mașina în 2012. Ibrahim o conduce și azi, în continuare, astfel că recordul de pe odometru va fi, cu siguranță, depășit. Algerianul a făcut toate reviziile la reprezentanța Dacia care a livrat mașina – 160 de revizii mai exact. Dacă împărțim rezultă un interval mediu al reviziilor de circa 7.300 de kilometri. Este dovada că o mașină corect întreținută poate funcționa timp îndelungat, fără probleme majore.

Mașina lui Ibrahim Mouloudj nu este, însă, prima Dacia Logan care a depășit bariera de un milion de kilometri. Un taximetrist român din Slobozia a reușit această performanță în 2016 cu un Logan cumpărat în 2007. În cazul acestuia, motorizarea a fost una pe benzină, de 1,4 litri.

sursa: Motorsactu.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide