Un McLaren F1 GT aparținând sultanului din Brunei a fost trimis cu avionul în Marea Britanie pentru restaurare

Autor: Cristian Gubandru 10 apr. 2022 Știri auto

Familia Regală din Brunei are o oarecare apreciere pentru mașinile din colecția sa. Un McLaren F1 GT negru din colecția sultanului a fost încărcat într-un avion care avea ca destinație aeroportul Heathrow din Londra.

Acestea sunt printre primele imagini făcute vreodată cu acest exemplar McLaren F1 GT și se crede că aceasta va ajunge la McLaren, unde va fi restaurată.

Peste 10 exemplare McLaren in colecție

Familia Regală din Brunei are cea mai remarcabilă colecție de McLaren F1 din lume și, la un moment dat, a deținut 10 exemplare McLaren. Printre acestea sunt trei dintre cele cinci modele F1 LM produse, o mașina de curse F1 GTR și acest F1 GT, una dintre cele trei unități existente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LM (@brunei_car_collection)

Câteva modele F1 deținute de familia regală au fost vândute de-a lungul anilor, dar se crede că încă mai au cel puțin șapte în colecție.

Nu este prima dată când membrii regali au trimis unul dintre exemplarele McLaren F1 în Marea Britanie pentru a fi restaurat. La mijlocul lunii februarie, unul dintre modelele F1, cu numărul de șasiu #008 și vopsit în albastru, a fost văzut plecând de la aeroportul Heathrow cu un avion destinat Brunei.

Mașini din colecția sultanului: Ferrari Enzo din 2004, F50 din 1995, F40 din 1990, Testarossa Spider din 1990, 512
TR Spider din 1994, Ferrari 348 GT Competizione (exemplarele 21 şi 50 dintr-o serie de numai 50 de bucăţi), două Ferrari 355 Challenge (dintr-o serie limitată de 108 unităţi), Conceptul BMW Nazca V12 – unul din cele trei construite de Italdesign, Mercedes CLK DTM AMG din 2005 (unul din cele 100 de exemplare produse), Jaguar XJ200 (una din cele 281 maşini construite), Lamborghini Diablo SE30 din 1995, Lamborghini Countach Anniversary, BMW Nazca V12 realizat de Italdesign (au fost construite doar 3 exemplare) şi Cizeta V16T din 1994 (unul din cele 7 exemplare construite).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Instagram brunei_car_collection


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide