Un Mercedes E60 AMG din 1995 se vinde cu 150.000 de euro. De ce este specială această maşină – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Mercedes-Benz 500E a fost cea mai performantă versiune a seriei W124, dar AMG, la acea dată un tuner independent, a lansat o versiune şi mai „fierbinte” a sedanului cu motor V8. Acesta a fost numit E60 AMG. Nimeni nu ştie exact câte astfel de unităţi a construit AMG, dar consensul general este că tunerul a realizat manual între 100 şi 150 de exemple.

Bineînţeles, misterul din jurul acestei maşini înseamnă că este şi foarte scumpă. Acest exemplar vopsit în roşu şi un interior negru este oferit pentru suma de 149.500 de euro.

GALERIE FOTO

Este greu de crezut că un Mercedes-Benz W124 de 24 de ani poate costa atât de mult, dar, aşa cum am spus, acesta nu este un W124 obişnuit. Este propulsat de un V8 de 6 litri cu aspiraţie naturală, evaluat la 376 CP.

Pe lângă motorul mai puternic, pachetul AMG Technik include de asemenea o suspensie rigidă AMG, roţi AMG de 17 inchi, un pachet AMG Aero şi un sistem de evacuare AMG.

Această maşină are dotări precum aer condiţionat, sistem de control al vitezei de croazieră, trapă electrică, sistem audio Bose, scaune sport faţă (cu funcţie de memorie şi încălzite), scaune spate încălzite, geamuri electrice, oglinzi reglabile electric şi încălzite, moduri de condus Sport şi Economy pentru transmisia automată în patru trepte şi multe altele.

Modelul E60 AMG a fost capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde şi să atingă o viteză maximă limitată electronic de 250 km/h.

Nu vedem nici un motiv pentru care acest exemplar să nu poate atinge aceste cifre şi astăzi, mai ales că pe kilometraj sunt afişaţi doar 71,014 de km. 

Sursă: carscoops.comComentarii
Inchide