Un motiv pe zi pentru situaţia de oraş noneuropean a Capitalei

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri auto
Un motiv pe zi pentru situaţia de oraş noneuropean a Capitalei

Motivul pentru care se schimbă din nou bordurile pe mai multe bulevarde din sectorul 4 din Capitală este „clima din România“, căreia nicio bordură normală nu poate să-i reziste mai mult de 1-2 ani, a explicat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, în cadrul emisiunii ZF Live.

„O bordură normală din beton, la ciclurile normale îngheţ-dezgheţ sau din cauza materialului antiderapant se deteriorează şi nu ţine nici un an sau doi. Trebuie să refacem bordurile, dar de data aceasta să folosim materiale de calitate, ca în Vest, care să ţină în timp“.

Ca să verificăm dacă e advărata povestea cu îngheţul, dezgheţul ş materialele antiderapante am sunat la un producător de borduri care ne-a rugat să nu-i dezvăluim identitatea. Cei de acolo ne-au spus că, într-adevăr, substanţele antiîngheţ şi antiderapante sunt  – cităm – otravă! Şi pentru borduri, pe care le macină, şi pentru maşini, şi pentru sistemuld e canalizare în care ajung. E adevărat însă că totuşi o dată la 1 an sau 2 li se pare cam repede un schimb de borduri, mai ales atunci când iernile nu sunt dure. Cităm din nou – hai, un 4-5 ani să zicem, că până la urmă, o bordură măcinată un pic nu e e bordură distrusă. Asta dacă nu sunt supuse şi acţiunii mecanice de deterioare făcută de maşini care se urcă pe borduri cu roţile. 

CITIŢI AICI CUM VREA SĂ READUCĂ PRIMARUL BĂLUŢĂ SECTORUL 4 ÎN TOPUL ORAŞULUI BUCUREŞTI

 

 
Comentarii
Inchide